gönderen serdarozdemir » Pzr Mar 27, 2016 11:26 pm
Berke, teşekkürler. Evet, bir iki istisna alımımı saymazsam çok az bir harcamayla meydana getirdim koleksiyonumu. Memurum ve gelirim orta düzeyde. Elbette herkes bütçesine göre alım yapacak. Gelir seviyesi yüksek kişiler de bizim rüyalarımızda gördüğümüz objeleri alıp koleksiyonlarına ekleyecekler. Bu beni ne kızdırıyor ne de şaşırtıyor. Ama elbette keşke öyle yapmasalar. Keşke en azından araştırmacılara koleksiyonlarını açsalar. Örneğin ben, objelerden yola çıkarak bilgileri bir araya getirip yapıyorum çalışmalarımı. Muhtemelen Sultan Abdülmecid'in bakır paralarında görmediğim ve belki de hiç göremeyeceğim çok özel örnekler var. Dediğin gibi kasalara konmuş klasörlerde. Ve belki görsem, üzerlerinde çalışsam ortaya çok özel bilgiler çıkacak. Ve bu bilgiler Türk Nümismatiğini yükseltecek!
Bu kapsamda ben; araştırmalarım, yazacaklarım bittiğinde koleksiyonumu satmayı düşünüyorum... Koleksiyonumla vedalaşmak için hayatımın sonuna gelmeyi beklemeyeceğim yani... :think:
Ümit Abi, yine çok güzel yazmışsın. Zaten forumda son zamanlarda madeni ve kağıt para piyasasının fotoğrafını çekiyoruz. Durum bu diyoruz. Bizler, burada; forumda teşhis koymazsak kim koyacak? Kağıt para koleksiyoneri değilim. Öncelikle bütçem yetmez. Yetse de cezbetmiyor beni kağıt paralar. Müzayedelerde, antika pazarlarında kağıt paracıları gördüğümde bana hep tuhaf gelen davranışları olur. Senin söylediklerinin ardından daha da şaşırdım. Konuyu çok açmayacağım ama hadi bir örnek vereyim. Hep söylüyorum ya abi madeni para illa çıplak elle tutulacaksa mutlaka yan yüzünden (kenar demiyorum; ön yüz, arka yüz dışında üçüncü yüz; yan yüz'dür o kısım) tutulmalı. Kağıt paranın da çıplak elle tutulmaması gerektiğini biliyorum. Ama her defasında çıplak elle tuttuklarını görüyor ve üzülüyorum. İşin komiği de adam çıplak elle tutuyor ve sonra "Bu para çil" diyor. Çildi (tutmadan önce) demek istiyor herhalde... :think:
Çok şey değil sadece forumda "huzur" istiyorum!