HABERLER |
---|
![]() Forum tekrardan kullanıma açılmıştır. Özel mesajlaşma kapatılmıştır. Koleksiyon konusu haricinde, şahsi yorumlar içeren mesajlar, kimin haklı olup olmadığına bakılmaksızın DERHAL SİLİNECEKTİR ! Foruma gönderilen her mesaj anında kontrol edilememektedir. Silinmesini istediğiniz, sizce uygun olmayan mesajları yöneticiye bildirmek için her mesajın üstünde, sağ tarafta bulunan DİKKAT işaretini tıklamanız yeterlidir. Anadolu Nümismatik Forumu, Osmanlı Nümismatik tarafından idare edilmektedir. Ana web adresimiz http://www.osmanliparalari.com 'dur |
Gilaay yazdı:karabina yazdı:Bir cok arkadas yorum yazdı, fakat daha sonra Sn Ertugrul Dincer farklı bir yorum getirdi.
Sekiz gün önce bu konuyu uzun uzun konuştuk Sn.Dinçer ile. Bana teklif edilen bir erörlü (?) akmonital 1 Lira'nın garip bir şekilde küçük parmağımın ucu kadar pulunda bir oyuk oluşundan kuşkulanmıştım. Zaten kuşkulanıyordum... Asit ile yapılmış olabileceğini Bay Kalıpçı da söyleyince benim jetonum düştü. Sonra jetonumu yerden aldım! Sahte hatalı para üretimi bu piyasanın bir yarası... Hala o paranın gerçekten puldan kaynaklı bir hatası mı vardı, yoksa sonradan mı yapıldı emin değilim. Kuşkusu yeter... Neticede almadım parayı.
(Not: İkimiz de parayı reel ortamda gördük - sanal ortamda değil.)
serdarozdemir yazdı:Farklı para puluna darp edilmiş bu örnek gerçekten önemli ve değerli bir hata çeşidi. Amerikan nümismatik sitelerinde ve kitaplarında gördüğüm, bizde de çıkar mı (?) diye beklediğim bir hata! Dünya literatürüne girmiş hataların hepsi çıkar bizim paralarımızda da ancak hatalı örneği fark edebilmek önce bilgi ardından da dikkat gerektiriyor. Ufak da bir bilgi vermek istiyorum: Bu tip farklı pula darp olmuş paralarda pul ya orijinal (olması gereken) pulun boyutunda olmalı veya daha küçük çapta (bu örnekte de olduğu üzere) olmalı. Malum darp haznesine girebilmesi, yaka kalıba sığabilmesi için... Daha güzellerini de bulmanız ve paylaşmanız dileğiyle... :think:
Dön Madeni Türkiye Cumhuriyeti paraları
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir