Tasnif yerine sınıflandırma denebilir.
ankh yazdı:Ben de aynı şeyleri kağıt paralar için düşünüyorum. Onları muhafaza etmek çok zor. Ve eski paralarda neredeyse işlemden geçmemiş olan yok, onları anlamak çok zor. Madeni paralarda ikibin yıl önceye de gidebilirsiniz ama kağıt paralarda mümkün mü? Bir de yanlış hatırlamıyorsam kağıt paralar yanabiliyorlar değil mi? Ama madeni paralar ne yangından ne sudan hiçbir şeyden etkilenmeden yüzlerce yıl kalabiliyorlar.
Kendi adıma genellikle modern banknotları (1960+) tercih ediyorum (bu nedenle bırakın ikibin yıl öncesini, assignatlar dahi benim ilgimi çekmiyor) , birde tenzih ederek Türklerle fazla çalışmayınca sorunlar bayağı azalıyor. (Ya benim şanssızlığım yada vakıa; şimdiye kadar eBay'de sadece Türk satıcılarla sorun yaşadım) Tabii ki işlenmiş bir para almadım diyemem.
Haklısınız kağıt paralar yanabiliyor ama siz yinede ne yangından ne de sudan etkilenmeyen madenilerinizi ne yangına nede suya maruz bırakın.
Bu arada madeni paranın dörtbin yıllık bir geçmişi olması benim açımdan iyi değil kötü birşey.