HABERLER |
---|
![]() Forum tekrardan kullanıma açılmıştır. Özel mesajlaşma kapatılmıştır. Koleksiyon konusu haricinde, şahsi yorumlar içeren mesajlar, kimin haklı olup olmadığına bakılmaksızın DERHAL SİLİNECEKTİR ! Foruma gönderilen her mesaj anında kontrol edilememektedir. Silinmesini istediğiniz, sizce uygun olmayan mesajları yöneticiye bildirmek için her mesajın üstünde, sağ tarafta bulunan DİKKAT işaretini tıklamanız yeterlidir. Anadolu Nümismatik Forumu, Osmanlı Nümismatik tarafından idare edilmektedir. Ana web adresimiz http://www.osmanliparalari.com 'dur |
mustafacihan92 yazdı:Sık çıkan birşey midir bilmiyorum, ben ilk kez görüyorum, paylaşmak istedim.
mustafacihan92 yazdı:keşke kulpsuz olsaydı...
znumismat yazdı:bu fotoğrafları gördükten sonra hergün 100-200 arası 1 TL ye baktım hala bir tane bile bulamadım.iş yerimde eleman bile ezberledi boş kaldımmı hemen 1 TL leri çevirmeye başlıyorum ,soruyor : abi gene tabutmu arıyorsun .ama azmettim bulacağım.
Gilaay yazdı:mustafacihan92 yazdı:Sık çıkan birşey midir bilmiyorum, ben ilk kez görüyorum, paylaşmak istedim.
Ne sık diyebilirim, ne de nadir. Çıkıyor. Benzer erörler bende mevcut. Özellikle dönem 1 Lira'ları başta olmak üzere, dönemin paralarında bu tür erörler olabiliyor.
Kalıbın iyi temizlenmemesinden olabileceğini düşünüyorum.
Gilaay yazdı:mustafacihan92 yazdı:keşke kulpsuz olsaydı...
Kulpsuz olsaydı da çok önem arzetmezdi. Gene de hoş bir erör, adeta dikiş izi gibi.
"Halitada sorun" mu desek ne desek? 100 Kuruş'larımda değil ama 1938 1 Lira'larımdan birinde benzer bir erör var.
Aydin35 yazdı:Gilaay yazdı:mustafacihan92 yazdı:keşke kulpsuz olsaydı...
Kulpsuz olsaydı da çok önem arzetmezdi. Gene de hoş bir erör, adeta dikiş izi gibi.
"Halitada sorun" mu desek ne desek? 100 Kuruş'larımda değil ama 1938 1 Lira'larımdan birinde benzer bir erör var.
Sn. gilaay, biraz açıklarmısınız.?
Sn. Mustafacihan 100 kuruşun yüzeyineki fazlalıkları işaretlemiş.
Dikiş izi ile nereyi kastediyorsunuz?
Halita? Alaşım olması lazım. Burda ne demek istediğinizi anlayamadım.
Aydin35 yazdı:Gilaay yazdı:mustafacihan92 yazdı:keşke kulpsuz olsaydı...
Sn. gilaay, biraz açıklarmısınız.?
Sn. Mustafacihan 100 kuruşun yüzeyineki fazlalıkları işaretlemiş.
Dikiş izi ile nereyi kastediyorsunuz?
Halita? Alaşım olması lazım. Burda ne demek istediğinizi anlayamadım.
karabina yazdı:Arkadaşlar, 1934 100 Paradaki izler kabartıdır.
Bu kabartılarda forumda daha önce acıkladıgım bir sebepten olduguna eminim.
Paraya kulp takılırken ısıtma işleminden dolayı, gümüşün icinde kalan havanın dışa vurumundan kaynaklanır. Özellikle yüksek ısıya maruz kalmıs gümüş paralarda bu kabartı görülür.
Kısacası Erör degildir .
Aydin35 yazdı:Halita? Alaşım olması lazım. Burda ne demek istediğinizi anlayamadım.
karabina yazdı:Tamam tamam yanlış yazmışım 100 kuruş olacaktı..
:oops:
para yüksek ısı gördünde paranın icinde kalan hava boşlukları bu paradakine benzer kabartılar yapar......
Dön Madeni Türkiye Cumhuriyeti paraları
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir