HABERLER |
---|
![]() Forum tekrardan kullanıma açılmıştır. Özel mesajlaşma kapatılmıştır. Koleksiyon konusu haricinde, şahsi yorumlar içeren mesajlar, kimin haklı olup olmadığına bakılmaksızın DERHAL SİLİNECEKTİR ! Foruma gönderilen her mesaj anında kontrol edilememektedir. Silinmesini istediğiniz, sizce uygun olmayan mesajları yöneticiye bildirmek için her mesajın üstünde, sağ tarafta bulunan DİKKAT işaretini tıklamanız yeterlidir. Anadolu Nümismatik Forumu, Osmanlı Nümismatik tarafından idare edilmektedir. Ana web adresimiz http://www.osmanliparalari.com 'dur |
osbasimer yazdı:Söz konusu paralar 11 günde tükenmiş, toplam 6000 adet satılmış. Darphaneden aldığım bilgiye göre sadece üyelere değil, herkese satılmış. 1 ay içerisinde de yeni bimetal paralar geliyormuş.
osbasimer yazdı:Söz konusu paralar 11 günde tükenmiş, toplam 6000 adet satılmış. Darphaneden aldığım bilgiye göre sadece üyelere değil, herkese satılmış. 1 ay içerisinde de yeni bimetal paralar geliyormuş.
proodos yazdı:Salt iki adet çift metal hatıra paralar değil Ziraat Bankası'nın 150. yılı hatıra parası da tükenmiş, 3 ayda tükendiğinden böyle bir düşünceye varıyorum; banka bundan belirli miktarda almış olabilir.
fkeles yazdı:osbasimer yazdı:Söz konusu paralar 11 günde tükenmiş, toplam 6000 adet satılmış. Darphaneden aldığım bilgiye göre sadece üyelere değil, herkese satılmış. 1 ay içerisinde de yeni bimetal paralar geliyormuş.
Bravo :clapping: Sadece üyelere 5'er 10'ar tane verilirken herkese istediği kadar vermeleri iyi olmuş. Hem üzüldüm hem de sevindim. Ben alamadım ama her türlü kısıttan yasaktan bıktık artık. Alanlar kıymetini biliyordur, en az birer tane edinmem gerekiyor (ters/düz yoktu yanlış hatırlamıyorsam) elinde fazla olan arkadaşlar özel mesajla bana ulaşabilirse çok sevinirim.
berkeley yazdı:Şimdi tanesi 15 tl ye satılıyor.
proodos yazdı:berkeley yazdı:Şimdi tanesi 15 tl ye satılıyor.
Kendi adıma o paraya daha uygun Osmanlı parası bakmanın veya illa Cumhuriyet hatıra yapmak istiyorsak benzer fiyata daha eski ve az sayılı Cumhuriyet hatıralarının alınmasının daha akılcı olacağını düşünüyorum, talebin düşmesi durumunda fiyatların da daha makul bir seviyeye gelmesi muhtemel. Paraların zaten neden basıldığını da tam anlayabilmiş değilim, eğer Anadolu'da soyu tükenmekte olan hayvanları bir ölçüde tanıtmak, bilinç artışı sağlamaksa anlayabilirim ama onun dışında çok anlamıyorum. 500 adet basılan Dolmabahçe hatıra parası bu kadar sıçramadı fiyat olarak :D
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir